ИСТОРИЈАТ

Home Клуб Историјат

Историјат

Клубот се основа во 1998 година ФК Гостивар. нема поврзаност со ФК Гостивар 1919 кој беше распуштен во 2010 г.

Во сезоната на 2012–13 година, Гостивар завршува втор и се промовира во македонската прва лига за прв пат во клупската историја.

Првата победа во сезоната 2013/14 ја добива на 18/08/2013 против ФК Работнички. Бекот на Гостивар Екрем Хоџиќ постигнува два гола придонесувајќи за победата од 2–0.