NEWS

Home KF Gostivari Donation Campaign for Palestine

KF Gostivari Donation Campaign for Palestine

A cooperation protocol for a donation campaign for Palestine was established between Gostivar Club, which is holding its mid-season preparations in the tourism center of Belek in Antalya, and the Turkey Youth Foundation (TÜGVA).

During the program organized at the hotel where the team is conducting its training camp by the Antalya Provincial Representation of TÜGVA, team captain and football player Alper Potuk stated that they have initiated a solidarity campaign with the slogan “Every Football Fan and Humane Person!” for Palestinian children.

Former Fenerbahçe player Potuk pointed out that Israel continues to kill innocent people and children in Palestine. He said, “I am a football player, we are a football team. We are here training and playing football matches. However, our hearts are heavy because while we continue our normal lives and jobs here, there is an ongoing war in Palestine, and thousands of children are being killed. Like any conscientious person, we want children to play football on the streets, not to die in wars. As Gostivar Club, we are handing over the collected donations to TÜGVA to be delivered to our Palestinian brothers. Hopefully, both in Palestine and around the world, wars will come to an end, and peace will prevail.”

KF Gostivari

Antalya’nın Belek Turizm Merkezi’nde ikinci yarı hazırlıkları için kamp yapan Gostivar Kulübü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında Filistin için bağış kampanyasının iş birliği protokolü yapıldı.

TÜGVA Antalya İl Temsilciliğince takımın kamp yaptığı otelde düzenlenen programda konuşan takım kaptanı futbolcu Alper Potuk, Filistinli çocuklar için “Her Futbolsever Hem Hayırsever” sloganıyla dayanışma kampanyası başlattıklarını söyledi.

İsrail’in Filistin’de masum insanları ve çocukları öldürmeye devam ettiğini belirten eski Fenerbahçeli futbolcu Potuk, “Ben bir futbolcuyum, biz bir futbol takımıyız. Burada antrenmanlar yapıp, futbol maçları yapıyoruz. Ancak içimiz buruk. Çünkü biz burada normal işimizi yapıp, normal hayatımıza devam ederken, Filistin’de savaş devam ediyor ve binlerce çocuk öldürülüyor. Biz her vicdanlı insan gibi, çocukların sokaklarda futbol oynamasını istiyoruz, savaşlarda ölmesini değil. Gostivar Kulübü olarak topladığımız bağışları Filistinli kardeşlerimize ulaştırılması adına TÜGVA’ya teslim ediyoruz. İnşallah hem Filistin’de hem dünyada savaşlar son bulur, barış galip gelir.” diye konuştu.

TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Yılmaz da terör devleti İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak her geçen gün aşağılık ve insanlık onuruyla bağdaşmayan saldırılara devam ettiğini belirterek, “Futbolun yalnızca bir spordan ibaret olmadığını, hayrın spor ile de mümkün olabileceğini bu örnek davranış ile göstererek Filistinli mazlum kardeşlerimize bir umut olacağız. Futbol federasyonumuzun öncülüğünde ülke spor kulüplerimizin de Filistin’e aynı hassasiyeti göstermesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı. TÜGVA Antalya İl Temsilcisi Mert Topcuoğlu ise her platformda hakkı anlatmaya, mazlum ve onurlu Filistin halkını savunmaya devam edeceklerini ifade etti. Konuşmaların ardından futbolcular ve teknik heyet, salonda kurulan bağış kutusuna zarflarla bağışta bulundu.

Futbollistët dhe stafi teknik i klubit Gostivari nga Liga e Parë e Maqedonisë së Veriut, mblodhën donacione si pjesë e mbështetjes dhe solidaritetit për Palestinën, raporton Anadolu.

Ndërmjet Klubit të Gostivarit, i cili bën përgatitjet e pjesës së dytë në Qendrën Turistike Belek të Antalya-s, dhe Fondacionit Rinor Turk (TÜGVA), u nënshkrua një protokoll bashkëpunimi për fushatën e donacioneve për Palestinën.

Duke folur në programin e organizuar nga Përfaqësia Provinciale e TÜGVA-s në Antalya, në hotelin ku është kampi i ekipit, kapiteni i ekipit Alper Potuk tha se ata filluan një fushatë solidariteti për fëmijët palestinezë me sloganin “Çdo tifoz futbolli edhe filantropist”.

Duke deklaruar se Izraeli vazhdon të vrasë njerëz të pafajshëm dhe fëmijë në Palestinë, ish-futbollisti i Fenerbahçes, Potuk tha: “Unë jam një futbollist, ne jemi një ekip futbolli. Ne stërvitemi dhe luajmë ndeshje futbolli këtu. Megjithatë, jemi të mërzitur. Sepse teksa ne jemi duke bërë punën tonë normale këtu dhe duke vazhduar jetën tonë normale, lufta vazhdon në Palestinë dhe mijëra fëmijë po vriten. Si çdo njeri i ndërgjegjshëm, ne duam që fëmijët të luajnë futboll në rrugë, jo të vdesin në luftëra. Si Klub i Gostivarit, donacionet e mbledhura i dërgojmë në TÜGVA në mënyrë që ato t’u dorëzohen vëllezërve tanë palestinezë. Shpresojmë se luftërat do të përfundojnë si në Palestinë ashtu edhe në botë dhe paqja do të mbizotërojë.”

Nënkryetari i TÜGVA-s, Bahadır Yılmaz, u shpreh se shteti terrorist i Izraelit, duke shpërfillur ligjin ndërkombëtar, vazhdon çdo ditë sulmet e tij të neveritshme dhe të papajtueshme me dinjitetin njerëzor.

АНТАЛИЈА (АА) – Фудбалерите и техничкиот штаб на фудбалскиот клуб „Гостивар“, кој се натпреварува во Првата лига на Северна Македонија, собраа донации како дел од поддршката и солидарноста за Палестина, известува Анадолу.

ФК „Гостивар“, кој е на зимски подготовки во туристичкиот центар Белек во Анталија, потпиша протокол за соработка со Турската младинска фондација (ТУГВА) за кампањата за донации за Палестина.

Говорејќи во програмата организирана од локалното претставништво на ТУГВА во Анталија во хотелот во кој е сместен ФК „Гостивар“, капитенот на тимот, фудбалерот Алпер Потук, рече дека започнале кампања за солидарност за палестинските деца со слоганот „Секој фудбалски навивач и филантроп“.

Изјавувајќи дека Израел продолжува да убива невини луѓе и деца во Палестина, поранешниот фудбалер на Фенербахче, Потук, рече:

„Јас сум фудбалер, ние сме фудбалски тим. Овде тренираме и играме фудбалски натпревари. Сепак, тажни сме бидејќи додека ја работиме нашата нормална работа овде и го продолжуваме нашиот нормален живот, војната продолжува во Палестина и се убиваат илјадници деца. Ние, како секој совесен човек, сакаме децата да играат фудбал на улица, а не да гинат во војни. Како ФК ‘Гостивар’, донациите што ги собравме ги предадовме на ТУГВА за да може да им бидат доставени на нашите браќа Палестинци. Се надеваме дека војните ќе завршат и во Палестина и во светот и ќе завладее мир.“

NEWS